Artikel

Vi slår hål på myterna om 6+6+6-modellen

Vill vi tvinga nyblivna mammor ut i arbetslivet? Nej, det vill vi inte. Vi, SFP och Svenska Kvinnoförbundet, vill jobba för ett mer jämställt föräldraskap och en mer jämställd arbetsmarknad. De här målsättningarna uppnår vi bäst genom att genomföra en omfattande familjepolitisk reform och gå in för den flexibla 6+6+6-modellen. 

Anita Westerholm vill bli vice ordförande för Svenska Kvinnoförbundet

Anita Westerholm, 24 år, från Ekenäs i Raseborg kandiderar för posten som vice ordförande för Svenska Kvinnoförbundet. Westerholm studerar juridik och ekonomi, är stadsfullmäktigeledamot och II vice ordförande för stadsstyrelsen i Raseborg och vill se ett jämställt och välmående Finland.

Ett psykiskt välmående samhälle är ett ekonomiskt välmående samhälle

En kvalitativ mentalvård för alla är en av nyckelfaktorerna för en ökad sysselsättning i ett välmående Finland. Det är dags att vi investerar ordentligt i psykiskt välmående, säger Lotta Keskinen.

Till alla flickor

Jag vill ha sänkt skatt för mensskydd. Tamponger och bindor ska inte klassas eller beskattas som lyxvaror. Momsen på mens- och inkontinensskydd ska sänkas från 24 procent till 10 procent, säger Bella Alén.

Regeringen Sipiläs ekonomiska politik har varit ojämställd

Regeringsprogrammet styr i högsta grad politiken. Därför är regeringsprogrammet centralt och därför ska jämställdhetsfrågor tas upp redan i början av förhandlingarna och förhandlas parallellt, säger Barbara Heinonen.

Keskinen vill fortsätta som Kvinnoförbundets vice ordförande

Lotta Keskinen från Helsingfors ställer upp för omval som vice ordförande i Svenska Kvinnoförbundet. Keskinen har det senaste året lett Kvinnoförbundets jämställdhetspolitiska utskott som har tagit fram förbundets riksdagsvalsprogram.

Ekonomisk jämställdhet kräver beslut

Om vi ser på arbetsmarknaden och på löne- och pensionsutvecklingen är jag övertygad om att familjeledighetsreformen är den reform som är av störst strategisk betydelse och som har de längst gående positiva effekterna på all form av jämställdhet, säger Mikaela Nylander.

Vård blev vanvård

Nu är det på tiden att äldrevården prioriteras då resurserna fördelas, säger Gunvor Brettschneider.

Dags för trygghet!

Alla har rätt till trygghet, oberoende av vem man är. Man ska kunna känna sig trygg på jobbet, i skolan, då man rör sig ensam utomhus kvällstid och i alla skeden av livet. Vi får aldrig acceptera ett samhälle där rädsla, kriminalitet eller ojämlikhet påverkar vårt beteende, säger Sari Somppi.

Sex utan samtycke är våldtäkt

Jag vill se ett Finland som aktivt bekämpar våld och som efterlever det vi förbundit oss till. Jag vill se ett Finland som tydligt markerar att varje individ har självbestämmanderätt över sin kropp. Ännu finns inte det Finland, säger Anita Westerholm.